Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Akademija tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ) u suradnji s Inovacijskim centrom Nikola Tesla (ICENT) organizira okrugli stol Izgradnja inovacijskog startup ekosustava u Hrvatskoj. Okrugli stol održat će se 14. ožujka 2023. s početkom u 14 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER, Siva vijećnica Kongresnog centra), Unska 3. Za sudjelovanje na događaju potrebno je prijaviti se putem prijavnog obrasca dostupnog na sljedećoj poveznici.

Okrugli stol namijenjen je dionicima iz akademskog, poslovnog i državnog  sektora koji su motivirani za izgradnju i razvoj startup ekosustava s naglaskom na deep-tech venture builder. Cilj je Okruglog stola jačanje konkurentnosti našega gospodarstva i stvaranje novih poslovnih modela zasnovanih na suvremenim inovativnim tehnologijama.

Program Okruglog stola:

  1. Uvodno obraćanje: Nedjeljko Perić,  Odbor za suradnju s gospodarstvom i regionalnu suradnju HATZ-a, FER/ICENT, (5 min)
  2. Program za potporu inovativnim startupima Nuqleus,, predavač: Matija Srbić

FER/ICENT,  (10 min)

  1. Predstavljanje natječaja „Start-up/spin off poduzeća mladih istraživača“, predavač: Ana Varjačić, MZO, (20 min)
  2. Predstavljanje „Investicijskog fonda za financiranje komercijalizacije inovativnih tehnoloških i znanstvenih rješenja“, predavač: Željka Idžan, HBOR, (20 min)
  3. Panel rasprava: Potencijal za razvitak hrvatskog deep-tech ekosustava (70 min)

Okvir za raspravu:

Na razini Hrvatske i EU otvaraju se mnogobrojne prilike za komercijalizaciju rezultata znanstvenih istraživanja i povezivanje znanosti i poslovnog sektora. Možemo li i kako iskoristiti te prilike? Kakve rezultate želimo i možemo očekivati u kratkoročnom i dugoročnom vremenu?

- Moderator: Matija Srbić (FER/ICENT),

- Panelisti: Ana Varjačić (MZO), Željka Idžan (HBOR), Manuela Panić (PBF), Marko Vinceković (AGR), Hrvoje Džapo (FER).

Autor: Ivanka Pindrić
Popis obavijesti