Opcije pristupačnosti Pristupačnost
Bibliotečno-informacijski centar

OBAVIJEST studentima i zaposlenicima o radu knjižnice

Zbog sanacije nakon potresa i vraćanja knjižne građe na police, od 20. svibnja 2020. posudba i vraćanje knjiga te sve ostale usluge i komunikacija obavlja se na info-pultu u prostoru računalne učionice (Marulićev trg 20/III).

Radno vrijeme za rad s korisnicima je od ponedjeljka do petka od 9:00 do 14:00 sati. Rad u čitaonici do daljnjega neće biti moguć.

Knjige je potrebno naručiti dan ranije na e-mail najkasnije do 13:00 h za idući radni dan. Korisnik će povratno dobiti obavijest da je naručeno spremno za preuzimanje. Posudba bez prethodne narudžbe neće biti moguća. Molimo pripremite studentske iskaznice (X-ice).

Vraćena građa se nakon razduživanja ostavlja u prethodno pripremljen prostor u knjižnici za dezinfekciju i karantenu od 72 sata.

Molimo da se držite propisanih protuepidemijskih mjera – propisanog razmaka te pojačane higijene ruku. Korisnici koji planiraju dolazak u knjižnicu moraju voditi računa o zdravstvenom stanju te, kako ne bi ugrozili druge, odustati od dolaska ako imaju povišenu temperaturu ili respiratorne tegobe.

(19.5.2020., ažurirano 6.10.2021.)

____________________________________________________________________________________

VAŽNO!

U tijeku je sanacija prostora knjižnice nakon potresa. Potrebno je skinuti knjige, učvrstiti police i vratiti knjige na police. Djelatnici knjižnice će do daljnjega s korisnicima komunicirati putem e-pošte.

Molimo vas da pratite objave na mrežnoj stranici knjižnice preko koje ćemo vas obavještavati o otvorenosti knjižnice, radnome vremenu i mogućim promjenama. Hvala na strpljenju i razumijevanju.

Ažurirane informacije o mogućnostima pristupa elektroničkim izvorima i webinarima možete pronaći na Portalu elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu na poveznici Novosti.

_______________________________________________________________________________________________________

Bibliotečno-informacijski centar (BIC), kao središnja knjižnica Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, osnovan je 1984. te, sukladno potrebama znanstveno nastavnih djelatnika Fakulteta, svojim fondom pokriva područje kemijskog inženjerstva, kemije, fizike, matematike te znanosti o okolišu.

Kao knjižnica otvorenog tipa, svoje usluge pruža nastavnicima, studentima i postdiplomandima matičnog fakulteta, ostalih fakulteta, korisnicima drugih znanstvenih i privrednih ustanova, kao i svakom pojedinom potencijalnom korisniku.

Čitaonica u glavnoj prostoriji knjižnice raspolaže s 14 sjedećih mjesta, koja ujedno služe studentima kao prostor za učenje.

MREŽNA STRANICA BIC-a

PRIJAVA U PLAGSCAN

- softver za provjeru autentičnosti

 

 

Voditelj knjižnice

Dr. sc. Goran Galinec, dipl. ing.
Marulićev trg 20/III, 10000 Zagreb

Radno vrijeme: ponedjeljak - petak   08.00 - 16.00

Radno vrijeme za korisnike:  08.00 - 15.00

Kontakt telefoni: +385 1 4597 234; +385 1 4597 235

Telefaks: +385 1 4597 250

E-pošta: bic@fkit.hr