Obavijesti

Od danas 7. 12. do 12. 12. 2017. studenti 3. nastavne godine preddiplomskog studija i studenti 2. nastavne godine diplomskog studija trebaju kroz studomat odabrati mentora i temu završnog odnosno diplomskog rada.

Sve informacije možete dobiti u Studentskoj referadi.

Raspored za sistematski nalazi se u studentskoj referadi. Vi sami odaberite termin koji vam odgovara te se predbilježite. Ponuđeni termini prema rasporedu su od 4. do 15. studenog 2017. Ukoliko ne obavite sistematski pregled u svom terminu, a slučajno vam naknadno zatreba kao uvjet za upis u diplomski studij, mi nećemo biti u mogućnosti obaviti ga zbog specifičnosti načina rada liječnika školske medicine koji imaju predviđeno obavljanje sistematskih pregleda samo i isključivo na 1.godini preddiplomskog studija.

   Obavijest u cijelosti

Rezultati natječaja za oslobođenje od participiranja u troškovima studija na preddiplomskim i diplomskim studijima redovitih studenata Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu od 30. listopada 2017.

   Rezultati natječaja

   Oslobađanje od participiranja dodatnih troje studenata

Temeljem članka 56. Pravilnika o studiranju na preddiplomskim i diplomskim studijima Sveučilišta u Zagrebu i članka 29. Pravilnika o studiranju na preddiplomskim i diplomskim studijima Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, dekan Fakulteta pohvalio je Studente s najvećom ukupnom ocjenom na preddiplomskom odnosno diplomskom studiju.

    Odluka u cijelosti

Sajam ideja 2017

Sajam ideja 2017 održava se 23. listopada 2017. na Fakultetu, Marulićev trg 19. Prijaviti se mogu i studenti, a najbolji studentski radovi bit će nagrađeni. Sudjelovanje i printanje postera je besplatno. Prijaviti se mogu završni ili diplomski radovi te radovi izrađeni za dodjelu Rektorove nagrade (2015./2016. i 2016./2017.) kao i znanstveni radovi izrađeni u suradnji s industrijom te originalni rad koji podrazumijeva konceptualno rješenje identificiranog problema. Sve detaljne informacije o načinu prijave kao i Druga obavijest Sajma ideja 2017 mogu se pronaći na web stranici http://sajamideja.fkit.hr.

Plivina stipendija za studente

PLIVA je objavila novi natječaj za stipendije pod nazivom Postani i ti Plivin stipendist. Više informacija može se pronaći na sljedećoj poveznici.

Na poveznici https://www.fkit.unizg.hr/preddiplomski nalaze se važne napomene o postupku provedbe studentske stručne prakse.

 

Informacije o upisima u više godine studija za redovite studente Fakulteta za ak. god. 2017./2018. možete pročitati ovdje.

Mogućnost stručne prakse za studente

Hartmann papirna ambalaža d.o.o., Koprivnica, nudi mogućnost stručne prakse za studente Fakulteta. 

Više informacija

Sveučilište u Perugiji oglašava doktorske programe, između ostalog i iz područja od interesa za naše studente. Za strance je rezerviran određeni broj školarina. Natječaj se raspisuje tijekom lipnja. Nije nužno znanje talijanskoga.

   Doktorski programi

Zlatna medalja u taekwondou za...

Studentica 1. godine studija Ekoinženjerstvo Melani Adamić-Golić osvojila je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u taekwondou u kategoriji do 21 godine, koje se održalo od 4. do 10. travnja 2017. u Bugarskoj.

ČESTITAMO!!!

Prvi broj časopisa Reaktor ideja

Poštovani studenti,

obavještavamo vas da je izdan prvi broj časopisa „Reaktor ideja“, službenog glasila Studentske sekcije Hrvatskog društva kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI).

Reaktor ideja

EFCE Student Mobility Award 2017

European Federation of Chemical Engineering (EFCE) dodjeljuje Nagradu koja se odnosi na studentsku mobilnost. Više informacija može se pronaći na poveznici http://www.efce.info/Student_Mobility_Award.html.

Konačne rang-liste dobitnika...

Temeljem uvjeta i kriterija Natječaja za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2016./2017. koji je bio otvoren od 15. veljače do 5. ožujka 2017., na prijedlog Povjerenstva za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu i Rektorskoga kolegija u širem sastavu, Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je Odluku o dodjeli 510 stipendija Sveučilišta u Zagrebu studentima preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih, diplomskih sveučilišnih te preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija za ak. god. 2016./2017., prema priloženim popisima.

Potpisivanje Ugovora o stipendiranju održat će se 12. travnja 2017. u 9.30 sati u dvorani Muzičke akademije Blagoje Bersa, Trg maršala Tita 12. Svi studenti koji nisu u mogućnosti doći na potpisivanje ugovora trebaju se javiti na Rektorat, Trg maršala Tita 14, soba 006 za naknadno potpisivanje Ugovora.

Konačna rang-lista - A kategorija
Konačna rang-lista - B kategorija
Konačna rang-lista - C kategorija
Konačna rang-lista - D kategorija

 

 

Poštovani,

iz sustava e-građani (https://issp.srce.hr/e-potvrda) moguće je dobiti elektronički zapis o statusu studenta za upisanu akademsku godinu, s naznakom naziva i razine studija i visokog učilišta, a pomoću AAIEdu korisničkih podataka. Ovakav zapis ovjeren je elektroničkim pečatom kreiranim certifikatom Ministarstva znanosti i obrazovanja i može poslužiti kao valjani dokument umjesto potvrde iz ISVU sustava koju ovjerava visoko učilište. Detaljnije informacije o statusu studenta osim navedenih, nije moguće dobiti ovim putem.

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH dodijelilo je ukupno 5.342 nove stipendije redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, studentima s invaliditetom i studentima bez odgovarajuće roditeljske skrbi poslijediplomskih sveučilišnih studija.

Rezultati Natječaja

Fakultetsko vijeće Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, na svojoj 200. redovitoj sjednici održanoj 31. listopada 2016., prihvatilo je predložene teme diplomskih radova za ak. god. 2016./2017., a na svojoj 201. redovitoj sjednici održanoj 28. studenoga 2016. dodatne teme diplomskih radova za ak. god. 2016./2017.  

Teme diplomskih radova za ak. god. 2016./2017.

Dodatne teme diplomskih radova za ak. god. 2016./2017.

Odabrane teme diplomskih radova za ak. god. 2016./2017.

Obavještavamo studente da će se od ak. god. 2016./2017. izbor mentora i tema za diplomski rad obavljati isključivo putem Studomata u terminu od 5. - 9. prosinca 2016. Prilikom prijave na Studomat u desnom izborniku pod Završetak studija potrebno je otvoriti Izbor mentora. Iz popisa nastavnika  potrebno je pokraj željenog nastavnika kliknuti na „Odaberi“. Nakon toga, za izbor teme postupak je isti, potrebno je otvoriti Izbor teme i pokraj željene teme kliknuti na „Odaberi“. Molimo izabirati samo teme od već izabranog mentora, odnosno ne birati teme od mentora koje niste odabrali. Nakon što mentor odobri mentorstvo i temu (također u terminu od 5. - 9. prosinca 2016.) student na Studomatu dobije obavijest o potvrdi mentorstva i teme.

Molimo da se za dodatne informacije slobodno obratite u Studentsku referadu. 

Fakultetsko vijeće Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, na svojoj 200. redovitoj sjednici održanoj 31. listopada 2016. prihvatilo je predložene teme završnih radova za akademsku godinu 2016./2017. 

Obavještavamo studente da se od ak. god. 2016./2017. izbor mentora i tema za Završni rad obavlja isključivo putem Studomata u terminu od 9. - 18. studenoga 2016. Prilikom prijave na Studomat u desnom izborniku pod Završetak studija potrebno je otvoriti Izbor mentora. Iz popisa nastavnika  potrebno je pokraj željenog nastavnika kliknuti na „Odaberi“. Nakon toga, za izbor teme postupak je isti, potrebno je otvoriti Izbor teme i pokraj željene teme kliknuti na „Odaberi“. Molimo izabirati samo teme od već izabranog mentora. Ne birati teme od mentora koje niste odabrali. Nakon što mentor odobri mentorstvo i temu (u terminu od 9. - 17. studenoga 2016.) student na Studomatu dobije obavijest o potvrdi mentorstva i teme.

Molimo provjeravajte redovito stanje izbora, a ukoliko nema promjena nakon 2 dana, obratite se za pomoć i informacije u Studentsku referadu. 

Teme završnih radova za ak. god. 2016./2017.

Odabrane teme završnih radova za ak. god. 2016./2017.

Slobodne teme završnih radova na dan 02122016

 

Poštovani, na mrežnoj stranici Bibliotečno-informacijskog centra Fakulteta, na poveznici http://www.szi.irb.hr/knjiznice/?libid=62&task=nsl, možete pronaći popis nastavne literature dostupne u knjižnici. 

Odlukom Dekana od 10. listopada 2016., najboljim studentima preddiplomskih i diplomskih studija Fakulteta u ak. god. 2015./2016. naznačuju se pohvale za uspjeh na studiju.

Tekst Odluke o pohvalama studentima za ak. god. 2015./2016.

ČESTITAMO!!!

Od ak. god. 2013./2014. provođenje preventivne zdravstvene zaštite  studenata Fakulteta preuzet će Blaženka Kovačević-Petrovski, dr. med., spec. školske medicine. Ordinacija se nalazi na adresi Av. V. Holjevca 22, tel: 6551-554.

 

Studenti koji zbog zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti izvršavati svoje studentske obveze trebaju se javiti unutar 30 dana od pojave tegoba nadležnom studentskom liječniku čiju će potvrdu dostaviti Fakultetu. Mirovanje studentskih prava zbog zdravstvenih razloga u suprotnom neće biti moguće ostvariti.