Opcije pristupačnosti Pristupačnost
Obavijesti
Science and engineering summer school...
Otvoren natječaj za dodjelu Rektorove...

Poštovana studenti,
na temelju članka 16. Statuta i članka 2. Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić raspisuje Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2023./2024.

 

Objavljen Erasmus+ natječaj za...

Objavljen je Erasmus+ natječaj za mobilnost studenata za studijski boravak (SMS) za programske zemlje (EU-KA131) za akademsku godinu 2024./25., poveznica: http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/natjecaji/

 

 

Obavijest o objavi IV. kruga dodjele...

Poštovani studenti,

obavještavamo Vas da je objavljen IV. krug dodjele državnih STEM stipendija. U III. krugu dodjele državnih STEM stipendija jedna je studentica odbila STEM stipendiju te se u IV. krugu dodjele crta pomiče za jedno mjesto na rang-listi prva godina prijediplomskog, integriranog prijediplomskog i diplomskog te stručnog kratkog studija.

Projekt Studentske sekcije HDKI-ja

Predstavljamo vam novi projekt Studentske sekcije HDKI-ja – kongres Kemija i inženjerstvo u razvoju lijekova koji će se održati 2. ožujka 2024. s početkom u 9:00h na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije (Trg Marka Marulića 19).

Obavijest o upisu u ljetni semestar...

Upisi u ljetni semestar ak. god. 2023./2024. obavljat će se isključivo putem web portala www.isvu.hr/studomat - studomata u periodu od 15. - 25. veljače 2024.

Obavijest

SISTEMATSKI PREGLED AK.G. 2023./2024.

Obavezan je za studente 1. nastavne godine prijediplomskih studija  i jedan od uvjeta za upis u 2. nastavnu godinu.

Na sistematski pregled dužni su doći i studenti koji to nisu obavili u prošloj ak.g.

Natječaj za stipendiju za studentsku...

Sveučilište u Zagrebu objavljuje natječaj za studentske razmjene u ak. god. 2024./2025. u okviru bilateralne međusveučilišne razmjene.

Zdravstvena zaštita studenta

Poštovani studenti novi Informator o zdravstvenoj zaštiti studenata objavljen je na web stranici Studenti/zdravstvena zaštita

https://www.fkit.unizg.hr/studenti/zdravstvena_zastita

Prezentacija udruge Erasmus Student...

Udruga Erasmus Student Network (ESN) Zagreb održala je prezentaciju o mobilnosti i vrstama iste te o Erasmus+ programu i načinima prijave na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu u sklopu projekta "ERASMUSiraj se!".

 

Ponovno pokrenuta Anketa za procjenu...

Poštovani studenti,

Anketa za procjenu rada nastavnika u zimskom semestru ak. god. 2023./2024. koja je pokrenuta 8. siječnja 2024. zbog određenih tehničkih problema nije bila vidljiva za sve kolegije.

Zbog toga smo anketu danas pokrenuli ponovno i sada je vidljiva za sve kolegije koji su se odvijali u zimskom semestru.  Anketa se provodi on-line putem Informacijskog sustava visokih učilišta (ISVU) na obrascu definiranom na razini Sveučilišta u Zagrebu (on-line anketa) .

Anketa će se provoditi i biti dostupna studentima  do 28. siječnja 2024.

Obavijest o RIS Internship 1st...

Drage studentice i studenti,

pozivamo vas na sudjelovanje na online događaju RIS Internship 1st Matchmaking event 22.01. u 10.00h gdje možete saznati sve o plaćenoj stručnoj praksi za studente diplomskih studija u trajanju od 1 do 3 mjeseca!

Dear students,

We are delighted to invite you to participate in the online event RIS

Internship 1st Matchmaking event on 22nd of January 2024 at 10.00h where

you can find out everything about paid internships for graduate students

lasting 1 to 3 months!

Poziv za promociju - Simpozij o...

Simpozij o sindromu policističnih jajnika i endometrioze  održati  će se 9. i 10. ožujka 2024. na Prehrambeno - biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Prvi poziv - 7. Studentski kongres...

Pozivaju se studenti da se prijave za sudjelovanje na 7. STUDENTSKOM KONGRESU ZAŠTITE ZDRAVLJA – SANITAS 2024 kao aktivni ili pasivni sudionici.

Više informacija

Prezentacija udruge Erasmus Student...

Udruga Erasmus Student Network (ESN) Zagreb održat će prezentaciju o mobilnosti i vrstama iste te o Erasmus+ programu i načinima prijave na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu u sklopu projekta "ERASMUSiraj se!". Predavanje će se održati na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu 26. siječnja u 13 h, u Vijećnici 1 u Zagrepčanki.

Poziv studentima za sudjelovanje u...

Poštovani studenti, 

Na temelju Natječaja za Erasmus+ kombinirane intenzivne programe, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije sudjelovat će kao partner u provedbi kombiniranog intenzivnog programa pod nazivom Basics & Application of Computational Chemistry in Action – BACCA. Studenti polaznici BACCA programa sudjelovat će u virtualnoj (travanj 2024.) te fizičkoj mobilnosti (3. – 7. lipnja 2024.), koja će se odvijati u Lodzu (Poljska). Polaženjem programa sudionici će učiti o raznim temama vezanim uz računalnu kemiju i matematičko modeliranje, uključujući kvantnu kemiju, molekularnu dinamiku, strojno učenje, kinetičko modeliranje i dr.

VAŽNO! NOVI RASPORED NASTAVE

Poštovani studenti,

Zbog početka radova u zgradi Savska cesta 16, od ponedjeljka 8. siječnja 2024. predavanja i seminari odvijat će se u zgradama na Trgu Marka Marulića 19, Trgu Marka Marulića 20 i  Zagrepčanka prema novom rasporedu nastave koji se:

Poštovani studenti, 

u ponedjeljak 4.12.2023. zbog izvanrednih okolnosti neće se održati nastava u zgradi Trg Marka Marulića 20.

 
Daljnje informacije pratite na stranicama fakulteta, kao i svoje e-mail pretince.

Prodekanica za nastavu
prof. dr. sc. Sanja Lučić Blagojević
 

Novi pravilnici

Poštovani studenti,

obavještavamo vas da su doneseni i na web stranicama NASTAVA/Prijediplomski studija i NASTAVA/Diplomski studiji  novi pravilnici kako slijedi:

Natječaj za dodjelu stipendija...

Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je Odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu stipendija  Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2023./2024.

Natječaj se nalazi na poveznici.

OBAVIJEST O RADNOM VREMENU STUDENTSKE...

Obzirom na provedbu upisa studenata u prvu godinu diplomskih studija za ak. god. 2023./2024., Studentska referada 28. i 29. rujna 2023. neće raditi za redovite studente Fakulteta .

2. listopada 2023. Studentska referada će raditi za potrebe studenata 1. godine prijediplomskih studija, za ostale redovite studente FKIT-a neće raditi.

ZAMOLBE STUDENATA

Zamolbe studenti šalju ISKLJUČIVO na e-mail Studentske referade studref@fkit.unizg.hr

VAŽNO !!! PROMJENA TERMINA UPISA U...
Izmjene za sveučilišni kolegij...

Poštovani studenti ,

obavještavamo Vas o Izmjenama i dopunama sveučilišnog izbornog predmeta "Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom" koji će se izvoditi od akademske godine 2023./2024. Nositelj predmeta je Sveučilište u Zagrebu, a izvoditelj Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Ovaj kolegij je dostupan za upis svim studentima koji su upisani na bilo koji fakultet Sveučilišta u Zagrebu na prijediplomskoj, diplomskoj ili poslijediplomskoj razini studija.

Promjene/izmjene možete vidjeti na slijedećoj poveznici

VAŽNO: Provedba ispita u prijelaznom...

Novi Zakon o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti i novi Statut Sveučilišta u Zagrebu donosi određene promjene u definiranju ispitnih rokova i načinu njihove provedbe.

Tumačenje Sveučilišta u Zagrebu je da će se zatečeni akti sastavnice primjenjivati do donošenja novih, a najkasnije do 1. listopada 2024., osim u dijelovima koji su protivni Statutu Sveučilišta i statutu sastavnice, kada će se neposredno i na odgovarajući način primjenjivati odredbe Statuta Sveučilišta i statuta sastavnice.

OBAVIJEST STUDENTIMA O UTVRĐIVANJU...

13. lipnja 2023.g. na snagu je stupila nova ODLUKA kojom se utvrđuju cijene troškova upisa na prvu i više godine prijediplomskih i diplomskih studija Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije za sve studente 

Osim navedenog u dokumentu, ukida se odluka o troškovima izrade diplome nakon završenog prijediplomskog i diplomskog studija.

Odluka o cijenama troskova
Prezentacija s uputama za prijavu na...

Na sljedećoj poveznici možete pronaći prezentaciju s uputama za prijavu na Erasmus+ natječaj za stručnu praksu s održanog Infodana: https://www.fkit.unizg.hr/mobilnost_i_medunarodna_suradnja/erasmus/strucna_praksa

Molimo zainteresirane studente da prouče prezentaciju prije prijave na Natječaj.

 

Online Interaktivno predavanje:...

Obrambeni mehanizmi

Interaktivno predavanje - Online

Sadržaj

  • Fenomenologija i funkcija obrambenih mehanizama: autistične fantazije, disocijacija, idealizacija, impulzivnost (tantrum), intelektualizacija, iskupljivanje, izolacija, obezvrjeđivanje, pasivna agresija, pomicanje, poricanje, potiskivanje, projekcija, racionalizacija, reaktivna formacija, represija, somatizacija.
  • 🕔 Termin: subota, 27 svibanj 2023 u 🕔 09:00 sati.
  • 🏠 🛏 Način održavanja: 🎧 🎦Online.
  • ⭕ Broj sudionika - najmanje: 30, najviše: 100.

 

Organizatori:

Prijava:

Pretplata na obavijesti o edukacijama:

 

European Central Bank  - Traineeship...

European Central Bank  organizira online event za hrvatske studente za prijavu Traineeship programe.

Više informacija na poveznici

 

 

Science and engineering summer school...
Mobilna aplikacija FKIT-a

Poštovani studenti,

Obavještavamo Vas da je izašla mobilna aplikaciju FKIT-a preko koje ćete moći jednostavnije i lakše komunicirati sa studentskom referadom. Sve što trebate napraviti je pronaći mobilnu aplikaciju FKIT-a na Google Play ili App Store platformi, instalirati ju i zatim se prijaviti putem AAI identiteta.

NADLEŽNI LIJEČNIK FAKULTETA OD AK.G....

Nadležni liječnik Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu od ak.g. 2022./2023.

je dr. Lara Dadić- Laginjina 16, 1. kat,

tel. 01/ 4556 367 , parni datumi ujutro, neparni poslijepodne

 

APLIKACIJA ZA PLAĆANJE U RESTORANIMA...

PUŠTENA JE U RAD nova aplikacija putem koje studenti mogu plaćati svoje obroke u menzama SC-a i mnogo više!

Europsko sveučilište...

Sveučilište u Zagrebu dio je važnoga i vrijednoga projekta institucionalnoga oblikovanja Europskoga sveučilišta postindustrijskih gradova (UNIC). Uz Sveučilište u Zagrebu, UNIC savez čine Sveučilište Deusto u Bilbaou (Španjolska), Sveučilište Ruhr u Bochumu (Njemačka), Koç sveučilište u Istanbulu (Turska), Erasmus sveučilište u Rotterdamu (Nizozemska), Sveučilište u Corku (Irska), Sveučilište u Liègeu (Belgija) i Sveučilište u Oulu (Finska). UNIC-ov je cilj omogućiti istinsko europsko iskustvo novome naraštaju studenata koji će poticati postindustrijske transformacije naših gradova.

Otvorene su prijave za novi ciklus edukacije Mladi za dostojanstvo i ljudska prava koju organizira Svjetski savez mladih Hrvatska (u daljnjemu tekstu: SSMH).

Prvi broj časopisa Reaktor ideja

Poštovani studenti,

obavještavamo vas da je izdan prvi broj časopisa „Reaktor ideja“, službenog glasila Studentske sekcije Hrvatskog društva kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI).

Reaktor ideja

Poštovani,

iz sustava e-građani (https://issp.srce.hr/e-potvrda) moguće je dobiti elektronički zapis o statusu studenta za upisanu akademsku godinu, s naznakom naziva i razine studija i visokog učilišta, a pomoću AAI@EduHr korisničkih podataka. Ovakav zapis ovjeren je elektroničkim pečatom kreiranim certifikatom Ministarstva znanosti i obrazovanja i može poslužiti kao valjani dokument umjesto potvrde iz ISVU sustava koju ovjerava visoko učilište. Detaljnije informacije o statusu studenta osim navedenih, nije moguće dobiti ovim putem.

Obavijest o radu Studentske referade

Sutra 1. rujna 2023. g. Studentska referada će raditi do 13,00 sati.