Obavijesti
Produljenje obustave kontaktnih...

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije produžuje se obustava svih kontaktnih laboratorijskih i vježbi u računalnoj učionici u periodu 19.-23. travnja 2021. Za sada se svi predviđeni kolokviji u navedenom periodu mogu održavati kontaktno, a predmetni nastavnici će studente pravovremeno obavijestiti putem mrežne stranice predmeta o načinu provođenja kolokvija. Izvanredni ispitni rokovi 17. i 24. travnja održavaju se kontaktno. Predavanja i seminari održavat će se i nadalje online prema rasporedu. U slučaju promjene i/ili odluka nadležnih državnih tijela pravovremeno ćemo Vas obavijestiti.

Uprava

Matija Gretić, mag. ing. cheming.  -...

Razvoj novih dozirnih oblika dronedaron-hidroklorida za oralnu primjenu

23. travnja 2021. godine u 11:00 sati

COVID 19 OBAVIJEST O POSTUPANJU –...

Svi studenti koji su bili u kontaktu sa covid pozitivnom osobom, koji imaju simptome zaraženosti koronavirusom ili imaju pozitivan test obavezno se moraju javiti na e-mail covid@fkit.hr, nastavniku ili asistentu te liječniku od kojeg trebaju zatražiti ispričnicu za izostanak s nastave. Studenti ne dolaze na Fakultet onoliko vremena koliko odredi liječnik.

Studenti se i nadalje trebaju pridržavati svih mjera i preporuka HZJZ-a te Uputa o provođenju mjera zaštite prilikom održavanja nastave tijekom epidemije koronavirusa koje je donio dekan Fakulteta 8. listopada 2020.

Upute za održavanje nastave tijekom pandemije

Otvoren je natječaj za radno mjesto doktorand na projektu „CC-TOP - C-C Bond Formation Using Top Performing Enzymes“

Traži se ukupno 15 doktoranda za rad na individualnim projektima koji su vezani za područje biokatalize. Projekt će se provoditi na sveučilištima, institutima i industriji u 6 europskih zemalja koje uključuju Njemačku, Nizozemsku, Francusku, Španjolsku, Veliku Britaniju i Hrvatsku. Rok za prijavu je 31. svibnja 2021.

Održavanje nastave od  1. do 30....

Drage studentice i studenti,

Predavanja i seminari će se u travnju 2021. izvoditi isključivo online u realnom vremenu putem platformi Teams, Zoom, Webex i sl. prema rasporedu koji je objavljen na mrežnim stranicama Fakulteta. Sve vježbe i kolokviji izvoditi će se kontaktno tijekom cijelog ljetnog semestra. Ukoliko će epidemiološka situacija biti povoljna plan je da se predavanja i seminari izvode mješovito (online i kontaktno), s time da će prednost u održavanju nastave uživo imati brucoši i studenti 2. godine, uvažavajući preporuke Nacionalnog vijeća za znanost i visoko obrazovanje, Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Svima želimo dobro zdravlje i uspješan ljetni semestar!

Uprava

Početak nastave u ljetnom semestru...

Drage studentice i studenti,

Nastava u ljetnom semestru ak. god. 2020./2021.  započinje 1. ožujka 2021. Predavanja i seminari će se u ožujku izvoditi isključivo online u realnom vremenu putem platformi Teams, Zoom, Webex i sl. prema rasporedu koji će biti objavljen u petak 26. veljače 2021. Sve vježbe i kolokviji izvoditi će se kontaktno tijekom cijelog ljetnog semestra. Ukoliko će epidemiološka situacija biti povoljna plan je da se predavanja i seminari možda već i početkom travnja izvode mješovito (online i kontaktno), s time da će prednost u održavanju nastave uživo imati brucoši i studenti 2. godine, uvažavajući preporuke Nacionalnog vijeća za znanost i visoko obrazovanje, Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Svima želimo dobro zdravlje i uspješan ljetni semestar!

Uprava

Na temelju odredbi čl. 2. Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras raspisuje Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2020./2021.
Prijava radova za Rektorovu nagradu obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu https://apps.unizg.hr/rektorova-nagrada/
Studenti mogu pristupiti ovoj aplikaciji svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom.
Rok za prijavu na Natječaj je srijeda 30. lipnja 2021. do 16 sati.

OBAVIJEST STUDENTIMA IZ POTRESOM...

Pozivaju se studenti iz potresom pogođenih područja kojima je stradala imovina da se obrate Fakultetu elektroničkom poštom na office@fkit.hr uz dojavu statusa nekretnine (fotografija nekretnine s vidljivom naljepnicom statičara; za nekretnine bez trenutnog statusa dostaviti fotografiju s opisom oštećenja, a status dostaviti po dobivanju naljepnice). Svrha prikupljanja podataka je uvid u stanje radi razmatranja mjera i olakšica o kojima ćete biti naknadno obaviješteni.

Nadopuna Preporuka pripremljena je u suradnji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Upute za prijavu mjere samoizolacije...

Studenti i svi zaposlenici Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, u slučaju da boluju od bolesti Covid-19 ili im je izrečena mjera samoizolacije, dužni su se prijaviti na email adresu: covid@fkit.hr.

Objavljen 2. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ (KA103) za akademsku godinu 2020./2021. Drugi krug Natječaja namijenjen je studentima koji sa stručnom praksom žele početi u periodu 1. veljače 2021.- 30. srpnja 2021. Završetak mobilnosti je najkasnije 30.9.2021.

Održavanje nastave u zimskom semestru...

Na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije planirano je provođenje nastave (predavanja, seminari i laboratorijske vježbe) u zimskom semestru ak. god. 2020./2021. tijekom pandemije uzrokovanom koronavirusom u najvećoj mogućoj mjeri u prostorima Fakulteta uz pridržavanje preporuka nadležnih državnih tijela i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Na temelju preporuka Kriznoga stožera Sveučilišta u Zagrebu sa sjednice održane 11. ožujka 2020., rektor prof. dr. sc. Damir Boras donosi Uputu sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu o postupanju vezano uz epidemiološku situaciju vezanu za COVID-19.

  UPUTA SASTAVNICAMA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

  Najnoviji podatci i preporuke - HZJZ

Razgovor dekana realiziran je u sklopu emisije „ZOOM Zagreb - Sveučilišni patenti“ - Z1 televizije petak 21. veljače 2020.

  Video prilog (55m:32s)