Opcije pristupačnosti Pristupačnost
Obavijesti
Uvodno predavanje namijenjeno...

Uvodno predavanje namijenjeno studentima 1. godine prijediplomskih studija u ak. god. 2023./2024. će se održati u ponedjeljak 2. listopada 2023. prema sljedećem rasporedu:

  • prijediplomski studij Kemijsko inženjerstvo i Ekoinženjerstvo: 9:00 h u velikoj predavaonici na Marulićevom trgu 20 (MKV-20)
  • prijediplomski studij Primijenjena kemija i Kemija i inženjerstvo materijala: 11:30 h u velikoj predavaonici na Marulićevom trgu 20 (MKV-20).

Pobliže obavijesti moguže je dobiti na  na mrežnoj stranici studija

Odbor za podjelu Državnih nagrada za znanost na 3. sjednici održanoj 21. studenoga 2022. godine donio je Odluku o dodjeli državnih nagrada za znanost za 2021. godinu. Godišnjom nagradom za znanost u području tehničkih znanosti nagrađen je izv. prof. dr. sc. Vilko Mandić.

ODLUKU O DODJELI DRŽAVNIH NAGRADA ZA ZNANOST ZA 2021. GODINU

Čestitamo!

Obavijest o Hitnim mjerama sanacije...

U potresu 22. ožujka 2020. godine, zgrada Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, na adresi Savska cesta 16, značajno je oštećena. Potres je prouzročio velike štete na zgradi starijoj od sto godina te je ista pregledom statičara dobila žutu naljepnicu. Stoga je ulaz i boravak u zgradi ograničen i iznimno omogućen samo uz posebno ovlaštenje. Uprava Fakulteta odmah je pokrenula hitne mjere raščišćavanja i sanacije.

Znanstvenice FKIT-a na listi 2%...

Sveučilište Stanford iz Sjedinjenih Američkih Država svake godine tradicionalno objavljuje listu 2% najutjecajnijih svjetskih znanstvenika. Lista se temelji na najvećoj svjetskoj znanstvenoj bazi Scopus te obuhvaća 180 tisuća najutjecajnijih svjetskih znanstvenika u 22 znanstvena polja te čak 176 znanstvenih grana. Na listi 2% najutjecajnijih znanstvenika u 2021. godini nalaze se tri znanstvenice s FKIT-a: Prof. emer. dr. sc. MIRJANA METIKOŠ-HUKOVIĆ, prof. dr. sc. SANJA MARTINEZ i doc. dr. sc. ANAMARIJA ROGINA.

ČESTITAMO!