Opcije pristupačnosti Pristupačnost
Obavijest o Hitnim mjerama sanacije...

U potresu 22. ožujka 2020. godine, zgrada Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, na adresi Savska cesta 16, značajno je oštećena. Potres je prouzročio velike štete na zgradi starijoj od sto godina te je ista pregledom statičara dobila žutu naljepnicu. Stoga je ulaz i boravak u zgradi ograničen i iznimno omogućen samo uz posebno ovlaštenje. Uprava Fakulteta odmah je pokrenula hitne mjere raščišćavanja i sanacije.

U sklopu poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava ''Obnova infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom (referentna oznaka: FSEU.2022.MZO)'' Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu potpisao je 8. srpnja 2022. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za operacije koje se financiraju iz fonda solidarnosti Europske unije. Ugovor se odnosi na operaciju ''Hitne mjere sanacije za Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu na adresi Savska cesta 16 (referentni broj: FSEU.2022.MZO.053)''.

Ciljevi Operacije su provedbe hitnih mjera sanacije kako bi se omogućio siguran boravak u prostorijama Fakulteta za osoblje i studente.

Operacija se provodi u vremenu od 28. prosinca 2020. godine do 15. svibnja 2023. godine. Ukupna vrijednost Operacije iznosi 39.132,32 kune i u potpunosti će se financirati iz Fonda solidarnosti Europske unije.  Odgovorna operativna osoba odnosno voditelj ove operacije je izv. prof. dr. sc. Igor Dejanović (ideja@fkit.unizg.hr) kojemu se može obratiti za više informacija.

UPRAVA FAKULTETA

Autor: Ivanka Pindrić
Popis obavijesti