Znanstvenici Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije – prof. dr. sc. Krunoslav Žižek, prof. dr. sc. Domagoj Vrsaljko i Katarina Sokač, mag. ing. cheming., objavili su u suradnji sa znanstvenicama Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Draženkom Komes i dr. sc. Danijelom Šeremet, izvorni znanstveni rad Development of new chocolate formulations by incorporating spray-dried and liposomal encapsulates of ground ivy polyphenolic extract (Glechoma hederacea L.) u renomiranome časopisu Food Chemistry visokog faktora odjeka (8,5).
Istraživanje ukazuje na potencijal liposomalne inkapsulacije i sušenja raspršivanjem u dizajnu i formulaciji inovativnih funkcionalnih čokolada sa sustavima polifenolnih spojeva. Razvijene formulacije čokolade detaljno su okarakterizirane određivanjem teksturalnih, reoloških, bioaktivnih, senzorskih svojstava i svojstava taljenja.
Ovo istraživanje je provedeno u sklopu projekta „Formuliranje inkapsuliranih sustava bioaktivnih sastojaka tradicionalnih biljnih vrsta: trave ive i dobričice namijenjenih razvoju inovativnih funkcionalnih prehrambenih proizvoda“ financiranima sredstvima Hrvatske zaklade za znanost.