Obavijesti

Studentska sekicja HDKI-a i Studentski zbor Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije i ove su godine organizirali "Buddy projekt"."Buddy projekt" namijenjen je studentima prve godine preddiplomskih studija u kojem se svakog od njih poveže sa starijim studentom (studenti od 2. godine preddiplomskog na više) koji imaju ulogu neformalnog mentora kroz njihovu prvu akademsku godinu studiranja. Stariji student pomaže u prilagodbi na novu okolinu te pomaže oko raznih pitanja i nedoumica studenta "brucoša". Nadamo se da vam je bilo lijepo na prošlotjednom druženju :)

 

Buddy projekt
Lara Štorga
Objavljeno: 23. 10. 2023. u 15:45
Uređeno: 23. 10. 2023. u 15:46

U sklopu projekta posjećeni su i intervjuirani alumniji u Plivi i INI, a putem video poziva kontaktirani su i cijenjeni znanstvenici u inozemstvu koji su također studirali na našem fakultetu, prof. dr. sc. Mira Petrović s Katalonskog instituta za istraživanje voda i prof. dr. sc Saša Omanović s kanadskog sveučilišta McGill te dr. sc. Mario Lovrić iz Know centra u Austriji. Svi ti intervjui nalaze se na novoj YouTube stranici Studentskog zbora pod nazivom SZ FKIT, a informacije o samom projektu mogu se naći i na TikTok, Instagram i Facebook platformi.


Intervjui alumnija primarno su namijenjeni trenutnim i budućim studentima Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije radi njihove bolje pripremljenosti i informiranosti, kako o samoj struci, tako i o životu koji ih čeka ako odaberu koračati koracima kemijskih inženjera. Sam projekt financiran je od strane Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu koji s ponosom sufinanciraju brojne studentske projekte i tako omogućavaju studentima da sami doprinose stvaranju svjetlije akademske sredine.

PROJEKT - Koracima inženjera
Marko Sejdić
Objavljeno: 25. 10. 2021. u 17:38

Dragi studenti,

 

Od prošle godine FKIT sudjeluje kao partner na projektu pod nazivom: FORMULA ZA ZNANOST, čiji prijavitelj je udruga POZOR!

 

U sklopu projekta planirano je da se održe radionice na Zavodu za mehaničko i toplinsko procesno inženjerstvo (bliske temama koje se izvode na laboratorijskim vježbama). Radionice bi se održavale za srednjoškolske učenike, a prezenteri bi trebali bili volonteri koji bi djelovali u sklopu udruge POZOR! Kako se radi o svojevrsnoj promociji našeg Fakulteta, voljeli bismo da ti volonteri budu studenti s FKIT-a jer tko nas može bolje predstavljati od nas samih. 🤓💪

 

Da ne bi vaša inicijativa ostala samo na volontiranju, ova aktivnost bi se upisala u dopunsku ispravu. 📝

 

Projekt je još u početnoj fazi, treba naručiti opremu, ali planirani početak rada je svakao tijekom iduće školske/akademske godine. Svi zainteresirani se mogu javiti profesorici Jasni Prlić Kardum (jprlic@fkit.hr) ili na email udruge POZOR! (info@udruga-pozor.hr).

 

Više o udruzi možete pogledati na poveznici: https://udruga-pozor.hr/

Marko Sejdić
Objavljeno: 29. 6. 2021. u 18:22
Uređeno: 29. 6. 2021. u 18:23

Dragi brucoši!

Nakon dva tjedna predavanja sigurno imate pitanja kako učiti koji predmet, koji profesor je strah i trepet,koji ne; gdje nabaviti materijale za učenje i još stotinu informacija.

Predstavnici svih studija će vam biti na raspolaganju, idealna prilika za upoznavanje i druženje.

Orijentacijski dan će se održati u petak 14.listopada u Klubu nastavnika, u podrumu na Marulićevom trgu 20.

Ovo je idealna prilika i da ugrabite pozivnicu za Brucošijadu!

Nadam se da se vidimo u što većem broju :D

Martin Gojun
Objavljeno: 11. 10. 2016. u 13:49

Prijatelji iz Pana odlučili su nam pomoći osvojiti Tehnologijadu!

Tako će upravo Pan osvježavati tigrove i tigrice poslije utakmica na vrućim terenima u Makarskoj i snižavati temperaturu mozgova naših znanstvenika da se ne pregriju poslije izlaganja :) 

Idemo do kraja! :) 
 

Pan - glavni sponzor Tehnologijade...
Nikola Rimac
Objavljeno: 16. 4. 2015. u 11:38
Uređeno: 16. 4. 2015. u 11:43

S toplijim vremenom, stiže nam i Tehnologijada. Tradicionalno znanstveno-sportsko natjecanje, okuplja više od 400 studenata svake godine sa tri domaća sveučilišta i sveučiliša u Ljubljani, te gostima, ove godine u Makarskoj od 4. do 10. svibnja.

Zadnjih godina FKIT bilježi izvanredne rezultate, a  dokaz tome je i osvajanje prijelaznog pehara u trajno nasljedstvo, nakon tri osvojene Tehnologijade zaredom. Iza ovih sjajnih rezultata ne stoje samo studenti, nego i profesori i uprava fakulteta, koji  pružaju svaku potrebnu pomoć oko Tehnologijade.

Iako se može reći da je osvojeno sve što se osvojiti može, motiva još postoji, jer nitko do sada nije četiri puta zaredom osvojio Tehnologijadu. To će biti težak izazov za naše znanstvenike i sportaše, ali zato se sa pripremama krenulo na vrijeme.
Na našu ekipu mislili su naši prijatelji iz Pana. Pivo Pan bit će savršeno osvježenje između utakmica i izlaganja pobjedničke ekipe.

Nadamo se ponavljanju rezultata od prošle godine i naravno da se svi vrate bez ozljeda.

Sretno vam, tigrice i tigrovi!
 

Nikola Rimac
Objavljeno: 16. 4. 2015. u 11:18

Povjerenstvo za Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu pregledalo je radove studenata koje su predložile sastavnice Sveučilišta u Zagrebu te je izabralo 102 rada za Rektorovu nagradu i 18 radova za Posebnu rektorovu nagradu. Rektorovom nagradu u ak. god. 2013./2014. nagrađeno je 6 radova studenata našeg Fakulteta, a nagradu su dobili Marko Racar, Antonio Antunović, Maja Bokulić, Antonia Mihaljević, Danijel Glavač, Lidija Kanižaj, Damir Žuljević, Antonia Giacobi, Andrija Hanžek i Dario Klarić. 
Čestitamo svim studentima dobitnicima Rektorove nagrade i njihovim mentorima!

Dobitnici Rektorove nagrade
Gordana Matijašić
Objavljeno: 16. 7. 2014. u 11:16

Studenti FKIT-a ukupni su pobjednici 18. Tehnologijade održane u Crikvenici 0d 28. travnja do 3. svibnja 2014.
Čestitke svim tigrovima na borbenosti i ponovnom osvajanju Tehnologijade te na peharu ukupnog pobjednika koji ste zasluženo dobili u trajno vlasništvo.
Pregled rezultata

Tigrovi pobjednici Tehnologijade 2014
Gordana Matijašić
Objavljeno: 9. 5. 2014. u 11:59
Uređeno: 9. 5. 2014. u 11:59