Zadovoljstvo nam je najaviti I. Studentski kongres o inženjerstvu materijala (e-SKIM 2019) koji će se održati na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije u dvorani MKV-19, 28. veljače i 1. ožujka 2019. godine. U dva dana održavanja kongres će okupiti i povezati studente koji se bave istraživanjem materijala kako bi se razmijenila znanja i nova dostignuća u području materijala u različitim znanstvenim poljima.

Pravo sudjelovanja imaju studenti iz Republike Hrvatske, Republike Slovenije, Republike Srbije te studenti iz Bosne i Hercegovine, a sami događaj organizira Studentski zbor Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije uz potporu Fakulteta. Uz studentske sudionike na samom događaju sudjeluju i predavači kao jedni od vodećih stručnjaka u području inženjerstva materijala.

Kongresne teme su općeg karaktera o inženjerstvu materijala, tako da je definirano pet znanstvenih sekcija, od osnovnih strukturnih materijala, polimernih i kompozitnih materijala, metala, biomaterijala pa sve do modernih trendova gdje veliku ulogu imaju novi i pametni materijali i tehnologije. Upravo iz navedenih znanstvenih sekcija, kongres otvara veoma široku lepezu znanstvenih tema koje će se prezentirati i o kojima će se raspravljati.

Pored izlaganja i slušanja istih, sudionici kongresa bit će u mogućnosti sudjelovati preko posterskih priopćenja. Na e-SKIM-u 2019 studenti će imati mogućnost upoznati se s tvrtkama koja znanja o inženjerstvu materijala primjenjuju u svojoj proizvodnji i razvitku novih materijala koji trebaju biti u skladu s održivošću i utjecajem na okoliš. e-SKIM 2019 okupiti će sve studentske predstavnike iz svih država regije, koji su nosioci budućnosti STEM područja u našoj regiji te koji će u sklopu kongresa razmijeniti svoja mišljenja o budućnosti inženjerstva materijala na našim prostorima.

    Više informacija

    Link za prijavu

 

Autor: Branko Zorko
Popis obavijesti