Obavijesti
Ostavi trag - Program stipendiranja i...

Holcim (Hrvatska) d.o.o. započinje s programom za studente Ostavite trag za akademsku godinu 2017./2018. kroz koji će 2 odabrana studenta ekonomije, građevine, strojarstva, kemije ili kemijskog inženjerstva dobiti priliku:: u Holcimovoj tvornici cementa u Koromačnu odraditi praksu (srpanj i kolovoz 2017.) te steći iskustvo rada u međunarodnoj, inovativnoj i poticajnoj sredini; raditi s mentorom na osobnom razvoju (postavljanje ciljeva, važnost davanja i primanja povratne informacije, procjena učinka); dobiti godišnju stipendiju od 19.200 kn; te nakon završenog fakulteta zaposliti se u struci u Holcimu ukoliko u tom trenutku postoji potreba.

Više informacija

PLIVA zapošljava istraživača -...

PLIVA zapošljava istraživača - analitičara koji bi kao član tima radio na razvoju/validaciji metoda. Molba i životopis mogu se dostaviti do 28. lipnja 2017.

Više informacija

 

Studentska referada Fakulteta za preddiplomske i diplomske studije bit će zatvorena na dan 23. lipnja 2017.

Mogućnost stručne prakse za studente

Hartmann papirna ambalaža d.o.o., Koprivnica, nudi mogućnost stručne prakse za studente Fakulteta. 

Više informacija

Anketa za procjenu rada nastavnika u ljetnom semestru ak. god. 2016./2017. provodit će se pomoću informacijskog sustava visokih učilišta - ISVU u vremenu 12. - 23. lipnja 2017. Anketom će se obuhvatiti svi nastavnici kojima je povjerena nastava na kolegijima ljetnog semestra ak. god. 2016./2017. Radi daljnjeg kontinuiranog podizanja kvalitete rada nastavnika, pozivaju se studenti da u što većem broju ispune anketu, kako bismo dobili kvalitetne povratne informacije. Anketi se može pristupiti putem Internet preglednika na mrežnoj adresi www.isvu.hr/studomat. Odaziv studenata za zimski semestar bio je 21 %, a voljeli bismo kada bi odaziv na anketu još porastao, što bi svakako bilo u interesu svima.

 

Privremeni rezultati izbora za...

Izborno povjerenstvo Sveučilišta u Zagrebu za provođenje studentskih izbora utvrdilo je privremene ukupne rezultate izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu.

Privremeni ukupni rezultati izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Privremeni rezultati izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu - glasovi po sastavnicama

RADIONICA: UPOZNAJMO 3D TISKANJE

Besplatna radionica - Upoznajmo 3D tiskanje, organizira se za zainteresirane zaposlenike i studente Fakulteta, a održat će se u ponedjeljak 26. lipnja 2017. od 9 do 13 sati u prostorijama Fakulteta. Prijave na radionicu zaprimaju se do 14. lipnja 2017. u 12 sati na zhajdari@fkit.hr.

Više informacija

Sveučilište u Perugiji oglašava doktorske programe, između ostalog i iz područja od interesa za naše studente. Za strance je rezerviran određeni broj školarina. Natječaj se raspisuje tijekom lipnja. Nije nužno znanje talijanskoga.

   Doktorski programi

Projekt Iskustvo zlata vrijedi

U petom izdanju društveno odgovornog projekta Iskustvo zlata vrijedi Poslovni dnevnik i Večernji list spajaju partnere poslodavce sa studentima slabijega materijalnog statusa i sa studentima s invaliditetom, s ciljem omogućavanja prakse kod partnera poslodavaca, koja će im omogućiti lakše zapošljavanje u budućnosti. U natječaju Iskustvo zlata vrijedi 2017 mogu sudjelovati studenti u dobi od 18 do 25 godina, a prijaviti se mogu ispunjavanjem prijavnice na http://bit.ly/2pQlvVE, najkasnije do 16. lipnja 2017.

Više informacija

Tribina "Studenti i gospodarstvo...

Sveučilište u Zagrebu, na inicijativu prorektora prof. dr. sc. Miljenka Šimprage, te dekana Fakulteta elektrotehnike i računarstva, prof. dr. sc. Mislava Grgića, dekana Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta, prof. dr. sc. Zorana Nakića i dekana Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, prof. dr. sc. Brune Zelića, organizira tribinu pod nazivom "Studenti i gospodarstvo – potrebe, očekivanja i potencijali". Radi se o četrnaestom događanju u nizu javnih predavanja „Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske“, kojima je cilj poticati i popularizirati ideju o inovacijama i prijenosu znanja sa sveučilišta i znanstvenih institucija kao temeljima budućeg inovativnog gospodarstva.

Tribina će se održati u srijedu 14. lipnja 2017. u Francuskom paviljonu SC-a s početkom u 11,00 sati, a raspravljat će se o vezi između gospodarstva i Sveučilišta te ostvarivanju boljeg razumijevanja između studenata i potencijalnih poslodavaca.

Zlatna medalja u taekwondou za...

Studentica 1. godine studija Ekoinženjerstvo Melani Adamić-Golić osvojila je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u taekwondou u kategoriji do 21 godine, koje se održalo od 4. do 10. travnja 2017. u Bugarskoj.

ČESTITAMO!!!

Prvi broj časopisa Reaktor ideja

Poštovani studenti,

obavještavamo vas da je izdan prvi broj časopisa „Reaktor ideja“, službenog glasila Studentske sekcije Hrvatskog društva kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI).

Reaktor ideja

Poštovani studenti,

ukoliko znate da bi nekoga od bivših studenata Fakulteta zanimala ova informacija, molimo da je proslijedite zainteresiranima. Radi se o doktoratu na kemijskim nanosenzorima za detekciju toksina u hrani.

Više informacija o temi doktorata

Dodatne informacije o natječaju

EFCE Student Mobility Award 2017

European Federation of Chemical Engineering (EFCE) dodjeljuje Nagradu koja se odnosi na studentsku mobilnost. Više informacija može se pronaći na poveznici http://www.efce.info/Student_Mobility_Award.html.

Konačne rang-liste dobitnika...

Temeljem uvjeta i kriterija Natječaja za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2016./2017. koji je bio otvoren od 15. veljače do 5. ožujka 2017., na prijedlog Povjerenstva za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu i Rektorskoga kolegija u širem sastavu, Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je Odluku o dodjeli 510 stipendija Sveučilišta u Zagrebu studentima preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih, diplomskih sveučilišnih te preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija za ak. god. 2016./2017., prema priloženim popisima.

Potpisivanje Ugovora o stipendiranju održat će se 12. travnja 2017. u 9.30 sati u dvorani Muzičke akademije Blagoje Bersa, Trg maršala Tita 12. Svi studenti koji nisu u mogućnosti doći na potpisivanje ugovora trebaju se javiti na Rektorat, Trg maršala Tita 14, soba 006 za naknadno potpisivanje Ugovora.

Konačna rang-lista - A kategorija
Konačna rang-lista - B kategorija
Konačna rang-lista - C kategorija
Konačna rang-lista - D kategorija

 

 

Poštovani,

iz sustava e-građani (https://issp.srce.hr/e-potvrda) moguće je dobiti elektronički zapis o statusu studenta za upisanu akademsku godinu, s naznakom naziva i razine studija i visokog učilišta, a pomoću AAIEdu korisničkih podataka. Ovakav zapis ovjeren je elektroničkim pečatom kreiranim certifikatom Ministarstva znanosti i obrazovanja i može poslužiti kao valjani dokument umjesto potvrde iz ISVU sustava koju ovjerava visoko učilište. Detaljnije informacije o statusu studenta osim navedenih, nije moguće dobiti ovim putem.

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH dodijelilo je ukupno 5.342 nove stipendije redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, studentima s invaliditetom i studentima bez odgovarajuće roditeljske skrbi poslijediplomskih sveučilišnih studija.

Rezultati Natječaja

Fakultetsko vijeće Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, na svojoj 200. redovitoj sjednici održanoj 31. listopada 2016., prihvatilo je predložene teme diplomskih radova za ak. god. 2016./2017., a na svojoj 201. redovitoj sjednici održanoj 28. studenoga 2016. dodatne teme diplomskih radova za ak. god. 2016./2017.  

Teme diplomskih radova za ak. god. 2016./2017.

Dodatne teme diplomskih radova za ak. god. 2016./2017.

Odabrane teme diplomskih radova za ak. god. 2016./2017.

Obavještavamo studente da će se od ak. god. 2016./2017. izbor mentora i tema za diplomski rad obavljati isključivo putem Studomata u terminu od 5. - 9. prosinca 2016. Prilikom prijave na Studomat u desnom izborniku pod Završetak studija potrebno je otvoriti Izbor mentora. Iz popisa nastavnika  potrebno je pokraj željenog nastavnika kliknuti na „Odaberi“. Nakon toga, za izbor teme postupak je isti, potrebno je otvoriti Izbor teme i pokraj željene teme kliknuti na „Odaberi“. Molimo izabirati samo teme od već izabranog mentora, odnosno ne birati teme od mentora koje niste odabrali. Nakon što mentor odobri mentorstvo i temu (također u terminu od 5. - 9. prosinca 2016.) student na Studomatu dobije obavijest o potvrdi mentorstva i teme.

Molimo da se za dodatne informacije slobodno obratite u Studentsku referadu. 

Fakultetsko vijeće Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, na svojoj 200. redovitoj sjednici održanoj 31. listopada 2016. prihvatilo je predložene teme završnih radova za akademsku godinu 2016./2017. 

Obavještavamo studente da se od ak. god. 2016./2017. izbor mentora i tema za Završni rad obavlja isključivo putem Studomata u terminu od 9. - 18. studenoga 2016. Prilikom prijave na Studomat u desnom izborniku pod Završetak studija potrebno je otvoriti Izbor mentora. Iz popisa nastavnika  potrebno je pokraj željenog nastavnika kliknuti na „Odaberi“. Nakon toga, za izbor teme postupak je isti, potrebno je otvoriti Izbor teme i pokraj željene teme kliknuti na „Odaberi“. Molimo izabirati samo teme od već izabranog mentora. Ne birati teme od mentora koje niste odabrali. Nakon što mentor odobri mentorstvo i temu (u terminu od 9. - 17. studenoga 2016.) student na Studomatu dobije obavijest o potvrdi mentorstva i teme.

Molimo provjeravajte redovito stanje izbora, a ukoliko nema promjena nakon 2 dana, obratite se za pomoć i informacije u Studentsku referadu. 

Teme završnih radova za ak. god. 2016./2017.

Odabrane teme završnih radova za ak. god. 2016./2017.

Slobodne teme završnih radova na dan 02122016

 

Poštovani, na mrežnoj stranici Bibliotečno-informacijskog centra Fakulteta, na poveznici http://www.szi.irb.hr/knjiznice/?libid=62&task=nsl, možete pronaći popis nastavne literature dostupne u knjižnici. 

Odlukom Dekana od 10. listopada 2016., najboljim studentima preddiplomskih i diplomskih studija Fakulteta u ak. god. 2015./2016. naznačuju se pohvale za uspjeh na studiju.

Tekst Odluke o pohvalama studentima za ak. god. 2015./2016.

ČESTITAMO!!!

Od ak. god. 2013./2014. provođenje preventivne zdravstvene zaštite  studenata Fakulteta preuzet će Blaženka Kovačević-Petrovski, dr. med., spec. školske medicine. Ordinacija se nalazi na adresi Av. V. Holjevca 22, tel: 6551-554.

 

Studenti koji zbog zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti izvršavati svoje studentske obveze trebaju se javiti unutar 30 dana od pojave tegoba nadležnom studentskom liječniku čiju će potvrdu dostaviti Fakultetu. Mirovanje studentskih prava zbog zdravstvenih razloga u suprotnom neće biti moguće ostvariti.